go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // Официално - 340 "коня" в 1-series M Coupe

Официално - 340 "коня" в 1-series M Coupe

Cars Prosport Публикувано на: 10.12.2010, 12:35
© BMW
 • АРХИВ

 • Франкфурт 2011: GT е бъдещето на Kia
  Франкфурт 2011: GT е бъдещето на Kia
   
 • Prodrive навъртя 20 години в рали спорта
   
 • Alfa Romeo с конкурент на BMW X3 и Audi Q5
   

Ден след като в интернет се появи рекламно видео с новото BMW 1-series M Coupe, баварската марка реши да даде на феновете си пълната информация и снимки за новата си "резачка".  Чакането си струваше - това е най-мощната и бърза "единичка" заради 340-те "коня" в мускулите на 6-цилиндровия редови бензинов двигател, подпомогнат от две турбини. Съотношението мощност/тегло е 4,4 кг на конска сила. Компактното зверче взема късия старт до 100 км/ч за 4,9 секунди, а дългия до 200 за 17,3 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

И поне на книга разходът на гориво е повече от приличен - средно 9,6 л на сто. Автомобилът е екипиран с 6-степенна механична предавателна кутия. Както бе съобщено, теглото е 1495 кг. За сравнение - М3 стъпва на кантара с 1605 кг. В някои пропорции това е най-малкият М автомобил досега.

Материалите в купето са изпипани и от много високо качество, а технологиите са като при по-големите баварки с някои от последните разработки на баварците.

BMW 1-series M Coupe ще бъде показан за първи път пред публика на изложението в Детройт идния месец, а продажбите стартират в късната пролет. Цената в Германия стартира от 50 000 евро. Производството е в завода на BMW в Лайпциг.

ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
  Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
   
 • 10-те футболни заповеди до 2030-а!
   
 • Петьо Костадинов - справка
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО