go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Технологии // Lambo разработва модел заедно с Boeing

Lambo разработва модел заедно с Boeing

Cars Prosport Публикувано на: 11.01.2011, 13:40
© Autonews.com
 • АРХИВ

 • Близо 3 милиона евро се помляха в Япония
  Близо 3 милиона евро се помляха в Япония
   
 • Женева 2011: Вторият живот на Gordini
   
 • Бялата птица Megane Coupe Monaco GP
   

Автомобилите на Lamborghini постоянно са наричани "самолети". Сега обаче сходството става пълно - марката стигна до услугите на гиганта Boeing при разработването на дългоочаквания и постоянно споменаван наследник на Murcielago.

Каросерията и шасито на звяра, който ще видим за първи път през март в Женева, са от карбон. Инженерите в Boeing, както и спецове от университета във Вашингтон обаче имат тежката дума за самия материал, обработката му, аеродинамиката, здравината и т.н. и т.н. Въпросът е конструкцията на суперспортната бегачка хем да осигурява динамика и скорост, хем да е максимално безопасна за двамата пасажери в кокпита.

Няколко имена вече се спрягаха за автомобила. Твърди се, че италианците под шапката на концерна VW са запазили името Aventador в САЩ, но по последни информации колата може да бъде наречена и просто LP 700-4.

700 идва от максималната му мощност, напомпана в 6,5-литровия 12-цилиндров двигател. 4 означава пък двойно предаване със съединител "Халдекс". Нова е трансмисията. Тя е 7-степенна автоматична, с двоен синхронизатор и тежи повече от скромните 20 кг. Твърди се, че превключва предавките за 50 милисекунди. За сравнение, скоростните кутии във Формула 1 правят това за 40.

Автомобилът е с общо тегло от 1575 кг, което също е повече от отлично. На писта пилотите на Lambo са успели да постигнат време от 2,9 секунди от място до 100 км/ч. Максималната скорост пък е 350 км/ч. Окачването на новия властелин на пътя е заимствано от Формула 1.

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Ветото на Президента! Нужни ли са собствените БТР-и на България?
  Ветото на Президента! Нужни ли са собствените БТР-и на България?
   
 • Ситуацията е цугцванг по Дан Тан
   
 • ЦСКА потегли за битка с ФКСБ (СНИМКИ)
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО