go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Ретро // Morgan възражда 3-колка с двигател от Harley

Morgan възражда 3-колка с двигател от Harley

Cars Prosport Публикувано на: 25.02.2011, 16:12
© Morgan
 • АРХИВ

 • Ново Audi R8 с V10 двигател и 525 к.с.
  Ново Audi R8 с V10 двигател и 525 к.с.
   
 • Eто го новото BMW 1-series M Coupe (видео)
   
 • Безжично зареждане в колите от 2012 г.
   

Английската фирма за бутикови автомобили Morgan възражда легендарната на Острова триколка Threewheeler.

Возилото е с ретро дизайн и ръчна изработка, но техниката му е модерна. Задвижва се от 1800-кубиков двигател на Harley Davidson и 5-степенна скоростна кутия на Mazda. Моторът вади 100 к.с. с помощта на които 500-те килограма на триколката се изстрелват до 100 км/ч за 4,5 секунди. Максималната скорост пък е около 180 км/ч.

Интериорът се предлага с избор от 8 цвята на кожата. Някои елементи напомнят на кабината на изстребител, като например "старт" бутона - самолетите използват такъв за бомбардиране. Каросенията пък е боядисана като на боен аероплан.

Цената на возилото във Великобритания стартира от 30 000 паунда с данъците. Оригиналният 3-wheeler се произвежда в периода 1909-1953 г., когато са пласирани 30 000 броя.

3-колката участва и в състезания, като най-голямото й постижение е победата в Гран При на Франция през 1913 г., когато постига средна скорост от 160 км/ч. Легендата Стърлинг Мос е притежавал такъв. "Моето бебче Threewheeler е като магнит на пътя", обичал да казва бившият пилот от Формула 1.

Morgan прави редки коли за познавачи - дизайнът винаги е ретро, удобства няма, но ексклузивността е гарантирана. Фирмата взема агрегати от други производители и сама си прави каросериите и шаситата.

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Някои размисли от ареста на Зукърбърг
  Някои размисли от ареста на Зукърбърг
   
 • Проспорт.бг ще тормози
   
 • Проспорт.бг ще тормози
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО