go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // За първи път краш тест на електромобили

За първи път краш тест на електромобили

Cars Prosport Публикувано на: 28.02.2011, 13:56
© Euro NCAP
 • АРХИВ

 • Женева 2011: Изумителният Jag B99 на Bertone
  Женева 2011: Изумителният Jag B99 на Bertone
   
 • Прадставиха мегамодел на Ford Focus в Детройт
   
 • Porsche Panamera дизел - 1200 км с един резервоар
   

Независимата британска компания Euro NCAP за първи път подложи на краштест електрически автомобили, които се зареждат в тока.

Това се случи на карания неотдавна от Cars Prosport Mitsubishi i-Miev и на неговите производни Citroen C-Zero и Peugeot iOn.

Euro NCAP изпробва доколко безопасни са колите при сблъсъци по 4 показателя - сигурност на възрастните, на децата, на пешеходците и доколко системите на автомобила действително му помагат да опази живота на пасажерите и минувачите.

За целта колите се блъскат с манекени зад волана и в купето с 60 км/ч фронтално в стена, странично и от платформа.

Въпросните електромобили получиха 4 звезди от 5 възможни, което означава, че още има какво да се желае да са отличници в безопасността, подобно на повечето съвременни коли. Поне не се сбъдва едно от опасенията за електрокарите - че катастрофа можела да предизвика експлозия заради батерията и електромотора.

В последният тест с 5 звезди бяха отличени Hyundai i20, Nissan Juke, BMW X1 и Mitsubishi ASX, също тестван от Cars Prosport. Въпросните 4 автомобила постигнаха високи проценти във всичките 4 раздела.

Най-зле се представи румънският всъдеход Dacia Duster, получил едва 3 от 5 звезди, като резултатите му в разделите "Защита на пешеходците" и "Асистенти за безопасност на автомобила" са доста ниски.

Това предизвика остра реакция от компанията-майка Renault, която защити Duster с декларация и настоя, че е достатъчно безопасен.

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Обяснението на БФС не ми е достатъчно
  Обяснението на БФС не ми е достатъчно
   
 • Облъчват с три Бербатови неистини (ВИДЕО)
   
 • ВИДЕО от победата на ЦСКА в Симитли
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО