go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // Mitsubishi дава заден за спирането на Evo

Mitsubishi дава заден за спирането на Evo

Cars Prosport Публикувано на: 07.03.2011, 10:30
© Vilner
 • АРХИВ

 • Върховното Porsche 918 RSR Coupe
  Върховното Porsche 918 RSR Coupe
   
 • Първи скици на мъника Kia Picanto
   
 • Звезда от НБА бръмчи в Smart ForTwo Brabus
   

Един уикенд бе достатъчен на световното автомобилно фенство и на интернет медиите да променят становището на Mitsubishi за спирането на Lancer Evolution. Или най-малкото да накарат марката да внесе уточнения.

В първите дни на изложението в Женева шеф от Mitsubishi обяви пред английското списание "Аутокар", че няма да има Evo XI, легендарният спортен автомобил остава само в енциклопедиите от 2013-а, когато приключва жизнения цикъл на X.

Надигна се страшен шум, цели сайтове и форуми осъдиха решението на японците, тръгнаха "подписки" и лозунги за спасяване на Evo и т.н. и т.н. Това принуди Mitsubishi да разпространи официално становище, в което се казва, че "пазарът диктува промяна и след 2013 г. MMC няма да продължава с настоящата концепция на Lancer Evolution".

Последното изречение е обнадеждаващо: "компанията търси начин да тръгне в различна насока" със спортния седан. 

Горното означава, че в най-добрия случай Evo XI, или както ще се казва в бъдеще, ще бъде хибрид, а защо не и напълно електрически автомобил. Което ни връща към прототипа Lancer Miev от 2005 г. Той разполагаше с литиево-йонна батерия и четири електромотора, възпроизвеждащи общо 268 к.с. и цели 2072 Нм максимален въртящ момент.

Максималната му скорост бе 180 км/ч, а с едно зареждане автомобилът беше способен да измине 250 км, поне според Mitsubishi.

Не е ясно дали горното ще задоволи най-лудите фенове на Evo, ако изобщо намеренията на Mitsubishi са такива. Едно е ясно - след 3-4 години така или иначе няма да останат много коли само с двигател с вътрешно горене с много "коне".

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Отличник крачи в Проспорт Медиа
  Отличник крачи в Проспорт Медиа
   
 • Двоен празник на "Армията" през 2018-а
   
 • Емил Костадинов повтори истината
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО