go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Ретро // Продава се рядко Ferrari за 3 милиона евро

Продава се рядко Ferrari за 3 милиона евро

Cars Prosport Публикувано на: 19.05.2011, 20:53
© Ferrari
 • АРХИВ

 • Volkswagen Bulli идва на електричество
  Volkswagen Bulli идва на електричество
   
 • Нова "глобална кола" от Mitsubishi
   
 • BMW i8 - 350 "коня" от нищото
   

Между 2,6 и 3,3 милиона евро е исканата цена за изключително рядкото Ferrari 500 TRC Spider от 1957 г. Уникалният екземпляр ще бъде изложен на аукциона в рамките на дизайнерското изложение Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Класиката е притежание на сицилианец, състезавал се с нея по целия свят преди доста години. На пръв поглед дори на най-запалените автоманиаци би се сторило, че "такова животно нема". Объркването идва и оттам, че въпросното Ferrari 500 e с 4-цилиндров двигател.

Един поглед в по-добрите енциклопедии показва, че Ferrari 500 TRC (което означава Testa Rossa Type-C) е един от последните модели, направени с 4-цилиндров редови двигател. Този агрегат поначало е дело от инженера Аурелио Лампреди за Формула 2. Той напуска и моторът почва да се вгражда в състезателни прототипи.

Така творението му се оказва в редкия 500 TRC Spider. Направени са само 19 броя от модела, което го прави по-интересен за колекционерите дори от 12-цилиндровите 250 Testa Rossa и 250 GTO, вече продавани за милиони по търгове.

Този екзепляр е произведен под номер 6 на шасито. Съхраняван е в клуб в Палермо. Събратята му са печелили в своя клас в Льо Ман и други големи състезания.

ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Топ юрист влезе в управата на ЦСКА
  Топ юрист влезе в управата на ЦСКА
   
 • ЦСКА настоя да се плати емблемата
   
 • Привикаха Кръстев в първия отбор на Болоня
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО