go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // Изненада! Mercedes разкри новият M-class

Изненада! Mercedes разкри новият M-class

Cars Prosport Публикувано на: 07.06.2011, 21:48
© Mercedes
 • АРХИВ

 • Женева 2011: Първи снимки от интериора на FF
  Женева 2011: Първи снимки от интериора на FF
   
 • Почнаха доставките на електрическата Ampera
   
 • Поредно видео с BMW i3 и i8
   

Малко изненадващо за мнозина Mercedes разкри изцяло новият M-class месеци преди световната му премиера във Франкфурт наесен.

Сами можете да се уверите в промените по външния дизайн, запазва се излъчването на предшественика, но все пак има значителни отлики. Автомобилът има следните мерки: 4804 мм дължина, 1926 мм широчина и 1796 мм височина, а базата остава непроменена - 2915 мм.

Казано "по-прегледно", ML е по-малък на размери от големия си конкурент BMW X5 - с 24 мм на дължина, с 16 мм на широчина и 19 мм на височина. Немският SUV споделя обща платформа с Jeep Grand Cherokee.

Интериорът на 5-местния всъдеход е изцяло нов и доста луксозен както личи от снимките - и като направа, и като екстри.

Най-много работа обаче са имали инженерите на марката по двигателите - за да бъдат те икономични и да замърсяват по-малко. Mercedes ще разчита доста на ML250 - двигателят е 4-цилиндров, с две турбини, от поколението Bluetec, 2,1-литров, 201 к.с. Вързан е със 7-степенна автоматична трансмисия със старт-стоп система за трафик.

С това задвижване ML ще харчи, поне по данни на Mercedes, около 7-8 л/100 км средно - направо фантастичен разход за такъв гигант. Все още не е ясно дали ML250 ще се продава на всички пазари, но е повече от сигурно, че горните показатели ще го превърнат в бестселър. Още повече, че с един резервоар ML250 ще е способен да измине 1500 км без да зарежда по пътя!

Нататък в двигателната гама следват ML350 Bluetec, ML63 AMG, ML300 хибрид и т.н. Последният вариант и въпросният ML250 ще бъдат на линия от пролетта на следващата година.

ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Обяснението на БФС не ми е достатъчно
  Обяснението на БФС не ми е достатъчно
   
 • Облъчват с три Бербатови неистини (ВИДЕО)
   
 • ВИДЕО от победата на ЦСКА в Симитли
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО