go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Технологии // Volvo обещава: Край на катастрофите през 2020-а

Volvo обещава: Край на катастрофите през 2020-а

Cars Prosport Публикувано на: 15.07.2011, 17:05
© Volvo
 • АРХИВ

 • Кой е по-бърз - Шумахер или Розберг?
  Кой е по-бърз - Шумахер или Розберг?
   
 • Женева 2011: В Mazda готови с СХ-5
   
 • Първият Aston One-77 доставен в Монте Карло
   

За пореден път Volvo прави смело предсказание и обещание: през 2020 г. няма да има повече катастрофи и смърт по пътищата. Компанията е сред водещите в света по разработване на системи за безопасност.

Всъщност това е цел, която шведската фирма си е поставила още през далечната 1927 г., припомня марката в официален пресрилийз, разказващ за поредните постижения на шведите в сигурността.

"Сега Volvo колите не само предпазват водача и неговите спътници, а с иновативните и единствени по рода си системи за безопасност, се стремят да предотвратят изцяло възможен инцидент. Според проучвания благодарение на предпазния колан, Системата за предупреждаване с автоматично спиране и City Safety нараняванията във Volvo автомобилите са намалели с 50%, считано от 1960 г.", казва PR отделът на Volvo.

„Като лидер в областта на безопасността, ние не можем да се примирим с факта, че хора загиват или се контузват тежко, само защото са искали да стигнат от точка А до точка Б”, казва Ян Иверсен, директор „Стратегия за безопасност” във Volvo Car Corporation.
   
Сега визията на шведската компания за бъдещето включва един по-широк поглед върху безопасността. Затова експертите работят упорито върху пет основни аспекта:

 - Нормално шофиране! Водачът трябва да е добре информиран за състоянието на автомобила. Той трябва да е концентриран и фокусиран върху пътната обстановка.
 
 - Конфликтна ситуация!  Технология трябва да помогне на шофьора да се справи с възникналата трудност.
 
- Предпазване от сблъсък! Автомобилът трябва да реагира по-бързо от човешката реакция, за да предотврати инцидент.
 
 - Редуциране на щетите! Системите за сигурност на автомобила трябва да редуцират силата на удара, за да предпазят хората.
 
- След сблъсъка автомобилът автоматично подава сигнал за инцидента до екипа за Спешна помощ, като информира са степента на произшествието.
 


ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Някои размисли от ареста на Зукърбърг
  Някои размисли от ареста на Зукърбърг
   
 • Проспорт.бг ще тормози
   
 • Проспорт.бг ще тормози
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО