go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Прототипи // BMW i8 - 350 "коня" от нищото

BMW i8 - 350 "коня" от нищото

Cars Prosport Публикувано на: 01.08.2011, 13:50
© BMW
 • АРХИВ

 • Lambo започва производството на седан
  Lambo започва производството на седан
   
 • Porsche 918 излиза само кабрио
   
 • Специална серия Porsche 911 Black Edition
   

След като i3 е градската кола на близкото бъдеще, значи i8 трябва да е спортната, поне според BMW. А общото между двете е годината на раждане - 2013-а. Както и алтернативният характер.

Също като при i3, концепцията за i8 е зададена преди две лета. Първоначално бе наричана Vision EfficientDynamics (Vision ED). Оттук започват разликите.

i8 е купе с две врати, 2 плюс 2 места и двойно предаване. Последното е факт, благодарение на грижещ се за задния мост 1,5-литров бензинов двигател, предпочетен пред аналогичен дизел, и на електромотора, познат от i3.

Електрическата тяга се занимава с предните колела, така се получава задвижване 4х4. Мощността на агрегата с вътрешно горене е 220 к.с., а 130 добавя електромотора, което прави общо 350 "коня" - доста добра сила за спортен автомобил. Той ще има и скромна маса - 1480 кг. "Виновник" тук е карбона - основният материал за каросерията.

i8 се зарежда в контакта. Придвижването му може да се осъществява и само от електричество - най-много за 35 км, при разход под 3 л/100 км. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

А късият спринт до "стотака" отнема 4,6 секунди - с 3 стотни по-бързо от M3 купе. За което помага и автоматичната трансмисия с два съединителя.

Твърди се, че i8 е способен да измине около 600 км, преди да се наложи зареждане на батерията или на резервоара. Разполага с нещо като система KERS за регенериране на спирачната енергия и също с технология старт/стоп.

Като размери отговаря на 3-series cope.

Интересно е също, че въпросният 1,5-литров бензинов двигател ще се вгражда също в Mini (от догодина) и в 1-series (от 2014-а).

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Арес донесе първа титла в историята на академията и в историята на Prosport 10
  Арес донесе първа титла в историята на академията и в историята на Prosport 10
   
 • Моето мнение за емблемата ЦСКА
   
 • Децата ви ще тренират на футболната база на БФС. Танев, Дяков, Тошев, Шаламанов...
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО