go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // Mercedes сложи дизел на спортния SLK

Mercedes сложи дизел на спортния SLK

Cars Prosport Публикувано на: 18.08.2011, 14:16
© Mercedes-Benz
 • АРХИВ

 • Pagani пуска и Huayra роудстър
  Pagani пуска и Huayra роудстър
   
 • Ford е най-продаван в САЩ, №2 в Европа
   
 • VW възражда легендарния Bulli
   

"Вземай SLK-то и идвай на Какао бийч" е култов рефрен от песен на "Ъпсурд", влязъл в речника и на автоманиаците. Е, следващото лято девойките (а защо не и мъжете) с SLK ще могат да зареждат и дизел, преди да се отправят към купонджийския плаж на Слънчев бряг.

Mercedes направи интересен, но може би необходим ход с решението да почне да предлага новия SLK (излезе през пролетта) и с дизелов агрегат - 250 CDI. Това означава 2,1-литров 4-цилиндров мотор с 204 к.с. Роудстърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди, максималната скорост е над 200, а комбинираният разход на гориво е повече от скромните за такъв тип автомобил 5-6 л/100 км.

Към агрегата се вгражда система старт/стоп за спиране и автоматично рестартиране на тягата в тежък трафик.

SLK 250 CDI влиза в ценовите листи на дилърите на Mercedes от септември - точно заради това най-нетърпеливите за "Какао бийч" трябва да изчакат около година.

Както и бензиновите версии, нафтовият SLK върви с избор между три покрива. Стандартно модификацията излиза със 7-степенен автоматик, но през идната пролет клиентите ще могат да разчитат и на механична предавателна кутия с 6 скорости.

ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
  Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
   
 • 10-те футболни заповеди до 2030-а!
   
 • Петьо Костадинов - справка
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО