Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/prospor/public_html/config.php on line 10
Ford възражда легендата Capri - Проспорт
 
go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Прототипи // Ford възражда легендата Capri

Ford възражда легендата Capri

Cars Prosport Публикувано на: 31.08.2011, 14:52
© Ford
 • АРХИВ

 • Женева 2011: Бъдещата бегачка на Toyota
  Женева 2011: Бъдещата бегачка на Toyota
   
 • Jaguar F-Type печели Златен волан на Auto Bild в Германия
   
 • Китайският прототип на Peugeot
   

Концептуалният модел на Ford за откриващото се след броени дни изложение във Франкфурт е повече от знаков и вълнуващ - Evos, купе с три врати и 2+2 места.

Прототипът е знаков, защото представлява възродено издание на легендарния Capri, макар и още да е в инкубатора. Засега не се говори за серийно производство, но връщане на Capri в играта отдавна е в плановете на Ford. Едно е сигурно - Evos носи със себе си поредната стъпка напред в "кинетичния дизайн" на гиганта. Което означава, че елементи от него ще виждаме в цялата гама на Ford занапред.

А че Evos скоро ще се прероди в Capri 2012 (примерно) говори фактът, че има някакви технически характеристики за него. Съвсем официално Ford съобщава, че купето е с хибридно задвижване от 2-литров бензинов мотор с "цикъла на Аткинсън", електромотор и литиево-йонна батерия.

Вече неофициално се твърди, че максималната мощност е поне 300 "коня", а ускорението от място до 100 км/ч става за около 6 секунди.

На една от снимките тук се вижда, че вратите се отварят нагоре като при Mercedes SLS, но на практика са 3, а не две, което ни отвежда поне като замисъл към асиметрията на Hyundai Veloster.

Светлините пък са светодиодни. Има няколко заемки от предишни или настоящи модели на Ford. 

ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Драма около Петко Христов за националния
  Драма около Петко Христов за националния
   
 • Димо Кръстев си идва за мачове с Гърция
   
 • Димо вкара гол при погром над Торино
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО