go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // Jaguar вади луксозно комби

Jaguar вади луксозно комби

Cars.Prosport Публикувано на: 02.03.2012, 10:27
© Jaguar
 • АРХИВ

 • Криза? Продажбите на Rolls скочили двойно
  Криза? Продажбите на Rolls скочили двойно
   
 • 3-цилиндров дизел за новото BMW 3-series
   
 • Всъдеход Maserati с двигател Ferrari
   

На 6 март по време на автомобилното изложение в Женева Jaguar ще представи официално комби автомобил - XF Sportbrake.

Новият член на британската компания е разработен изцяло върху дизайна на получилия световно признание XF. При Sportbrake разликата започва от B-колоната назад, за да се получи един още по-майсторски „изпипан” автомобил от най-високо качество. Нещо повече - това е най-практичният модел на марката.

Седалките се сгъват в съотношение 60:40, за да осигурят още по-голямо багажно пространство от 1675 литра. В него може да се побере товар с дължина до 1970 мм и широчина до 1064 мм. Централната площ в багажното отделение може да бъде вдигната, като по този начин се открива допълнително „скрито” хранилище.

Многофункционалният XF Sportbrake впечатлява със своите габарити - 4966 мм дължина и 2077 мм широчина при междуосие от 1064 мм. Той се предлага с два екстериорни пакета, които придават различна мускулеста стойка на автомобила. Единият пакет е Aero (сериен при версията S), като той се отличава с по-голяма предна броня и допълнителни прагове. При пакета Black комбито впечатлява с матова боя на купето и джанти, боядисани в тъмни цветове.

Интериорът на XF Sportbrake засилва впечатлението ви за спортен лукс. Той комбинира премиум материали от най-високо качество с последно поколение иновативни технологии. Централно монтираният touch скрийн сензорен дисплей ви дава лесен достъп до навигационната система и редица други функции, които допълнително улесняват пътуването ви. Същевременно, алуминиевите апликации в купето „галят” сетивата ви и създават усещането за уют и спокойствие.

Новият Jaguar XF Sportbrake се предлага с два дизелови двигателя. 4-цилиндровият 2,2-литров агрегат разполага с осем степенна скоростна кутия с интелигентна Stop/Start система. При нея разходът на гориво и въглеродни емисии е сведен до минимум, като специалната технология Twin Solenoid Starter позволява мигновено запалване на автомобила и по-бързо ускоряване. 3,0-литровият V6 двигател е предназначен за по-дълги пътувания, като гарантира по-голям адреналин със своите 275 конски сили и 600 Нм въртящ момент.

Всички XF Sportbrake автомобили са оборудвани стандартно със задно въздушно окачване, което заменя традиционните спирални пружини. То е специално настроено от инженерите на Jaguar, за да осигури същата динамичност и пъргавина на автомобила, дори когато той е максимално натоварен. Същевременно, шофьорът може да бъде напълно спокоен по всяко време, разчитайки на системата Adaptive Dynamics. Тя гарантира оптимална стабилност на автомобила и незабавна реакция на спирачната система при необходимост.

XF Sportbrake впечатлява и с интелигентните си предни фарове, които автоматично превключват от къси на дълги светлини и обратно в зависимост от трафика, като насочват „умно” потока светлина, за да не заслепят водачът в насрещния автомобил. Адаптивният круиз контрол е друга екстра, която превръща пътуването в удоволствие. Той следи превозните средства около вас и при нужда намалява скоростта на автомобила до минимум. При разчистване на трафика е в състояние да ускори автомобила до предишните нива само за броени секунди.

ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
  Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
   
 • 10-те футболни заповеди до 2030-а!
   
 • Петьо Костадинов - справка
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО