go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // Пак електромобил е "Кола на годината"

Пак електромобил е "Кола на годината"

Валeнтин Маринов Публикувано на: 06.03.2012, 17:43
© Opel
 • АРХИВ

 • Нов поглед към малкия звяр на Алфа
  Нов поглед към малкия звяр на Алфа
   
 • И Ford пуска 3-цилиндров двигател
   
 • Кой е по-бърз - Шумахер или Розберг?
   

Близнаците Opel Ampera и Chevrolet Volt спечелиха титлата “Автомобил на 2012 г.” (COTY 2012). Това стана ден преди откриването на женевския автосалон. За първи път от дълго време наградата се връчва в годината, в която избраното возило ще я носи. И за първи това става на швейцарското моторшоу.

Ampera и Volt повториха своя конкурент Nissan Volt, който триумфира преди две години.

Журито от 59 водещи автомобилни журналисти от 23 европейски страни отдадоха заслуженото на иновативната далновидност на General Motors. Opel Ampera / Chevrolet Volt станаха безспорни победители с 330 точки, далеч пред VW Up (281) и Ford Focus (256).
 
Ampera и Volt се задвижват от литиево-йонни батерии с капацитет 16 кВтч в съчетание с високотехнологичния електромотор с мощност 111 кВт/150 к.с. В зависимост от пътните условия и стила на шофиране, собственикът на автомобила  разполага с между 40 и 80 км пробег, осигурен от батерията без каквито и да било вредни емисии. Колелата на автомобила се задвижват по електрически път във всеки един момент. В режим на удължен пробег, който се активира при спадане на заряда в батерията  до определен минимум, бензиновият двигател задвижва генератор, който осигурява необходимата за работата на електромотора енергия. В режим на удължен пробег автомобилът може да измине до 500 километра.

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
  Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
   
 • 10-те футболни заповеди до 2030-а!
   
 • Петьо Костадинов - справка
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО