go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Новини // Новият Qasqhai с технологии от NASA (ВИДЕО)

Новият Qasqhai с технологии от NASA (ВИДЕО)

Агенция Speed-Press Публикувано на: 07.11.2013, 19:04
© Проспорт.бг
 • АРХИВ

 • Отвори врати изложение на BMW в София
  Отвори врати изложение на BMW в София
   
 • Волво изненада коледно с идеята за ново S60
   
 • Ето го новото Ferrari FF - 651 "коня" и 4х4!
   

Днес Nissan представи дългоочакваното ново поколение на Qasqhai. То напълно се вписва в стила на  X-Trail 2014, но към него са добавени и някои по-агресивни детайли, говорещи за по-динамичния характер на модела, който дори малко прилича на купе с четири врати. Въпреки размера и категорията си, разработеният от британски дизайнери кросоувър е изключително екологичен и вредните му емисии са едва 100 г/км. 
 
Автомобилът е пораснал на дължина с 49 мм и е станал с 20 мм по-широк, но пък с 15 мм по-нисък. Багажникът е с 20 л по-голям от този на стария модел (430 л). 
 
Бордовото табло е абсолютно идентично с това на X-Trail. За изработката на седалките са използвани технологии от NASA. Ще произвеждат автомобила в завода на японската марка в Съдърленд, Великобритания. Първоначално европейските купувачи ще се радват на 1,2-литров бензинов двигател с турбокомпресор и макс. мощност 113 к.с., познат ни от Clio, който ще замени актуалния 1.6-литров мотор. 
 
Четири турбодвигателя, всичките със stop/start система, ще има в гамата. Версията с 4х4 ще се съчетава с 1,6-литровия дизел с макс. мощност 128 к.с., куплиран с новата автоматична трансмисия  Xtronic CVT.
 
Докато най-сетне се появи гореща Nismo версия на Qashqai, ще трябва да се задоволим с топ варианта с 1,6-литров турбомотор с макс. мощност 148 к.с., но той ще се появи на пазара не по-рано от следващото лято. 


 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
  Заговори се за бомба в отбора на Костадинов
   
 • 10-те футболни заповеди до 2030-а!
   
 • Петьо Костадинов - справка
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО