Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/prospor/public_html/config.php on line 10
Електрониката в новата A-класа ще е българско производство - Проспорт
 
go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Технологии // Електрониката в новата A-класа ще е българско производство

Електрониката в новата A-класа ще е българско производство

Проспорт.бг Публикувано на: 12.02.2018, 08:38
© Проспорт.бг
 • АРХИВ

 • Opel празнува 150 лета в нощта на Нова година
  Opel празнува 150 лета в нощта на Нова година
   
 • Тестват секретно McLaren MP4-12C GT3
   
 • Снимаха на паркинг BMW 6-series coupe
   

Електрониката в автомобилите от новата A-класа на Mercedes е разработена от български инженери. Това стана ясно по време на годишното представяне на дейността на Аутомотив Клъстер България, когато "Вистеон България” представи революционната система Mercedes-Benz User Experience. Работата по електрониката на новата A-класа е поредно високотехнологично сътрудничеството между "Вистеон” и "Даймлер”.

От няколко години насам българските инженери се грижат за изпълнението на над 15 хил. изисквания спрямо софтуера - както взаимодействието на продукта с автомобила, така и потребителския интерфейс. Дизайн отделът и анализаторите на "Вистеон” подготвиха детайлна спецификация, която описва пълното поведение на продукта. След одобрение от автомобилния производител, няколкостотин души превърнаха спецификацията в софтуер с надеждно поведение и практична и луксозна визуализация.

"Един от предизвикателните аспекти от самото начало на проекта, бе разрешаването на противоречията между концепциите на "Даймлер” и концепциите на производителите на смартфони и мобилни операционни системи – Apple, Google, Baidu. Наглед простото свързване на смартфон с дисплей в колата, всъщност изисква прецизно свързване на екосистемите на два технологични гиганта”, обясняват под формата на прессъобщение „Вистеон”.

Задача от подобен мащаб бе успешно реализирана от експертните екипи на българското представителство на Visteon Corporation и то само в едно устройство, интегриращо в себе си управлението на няколко традиционно отделни продукта – инструментално табло, дисплей, хед-ъп дисплей, аудио система и модул за свързване с мобилни устройства.

От гледна точка на мултимедията, българският принос е в интеграцията на iPhone, iPod, Apple CarPlay, Android Auto, аналогово и цифрово радио (DAB), възпроизвеждане на съдържание през  Bluetooth и USB. Като допълнение към това бе реализиран и eCall – свързване с телефон за спешен случай при инцидент на пътя и Roadside assistance – свързване с портал на Mercedes.

Благодарение на инженерите от "Вистеон”, в новите модели на Mercedes, кокпит инструментите предлагат графични интерфейси за управление на различни устройства в автомобила. Новата система има пълна интеграция с навигация, телефония, радио и мултимедия.

От гледна точка на механичната издръжливост на устройството, българското участие е във всички фази на разработка, като цялостен дизайн и архитектура, избор на материали. В България са направени всички тестове за интеграцията на отделните хардуерни блокове и съответно оптимизацията на всички платки по цялостната система.

За да се осигури необходимото ниво на немско качество, всичките няколко хиляди продуктови изисквания бяха изтествани интензивно в българския отдел на „Вистеон” за валидация на електрониката.

ЗАБЕЛЕЖКА: Препечатваме, без редакторска намеса, от economic.bg

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Оядените, тъпите и наглите са бедствие
  Оядените, тъпите и наглите са бедствие
   
 • Прекрасен Тонев показа, че можело и с наш
   
 • Калата и Локо ГО спряха Монтана с 2:1
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО