go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Hyundai i20 спечели награда за безопасност

Hyundai i20 спечели награда за безопасност

Агенция Спийд - Прес Публикувано на: 27.01.2009, 17:38
Hyundai i20
© speed-press.com
 • АРХИВ

 • BMW с тайнствен прототип в Женева
  BMW с тайнствен прототип в Женева
   
 • Chrysler 200 кабриолет - на светло
   
 • Новият VW Golf VII ще е по-спортен и радикален
   

КБАЖ, или Конфедерация на белгийските автомобилни журналисти, присъди тазгодишната „Награда за безопасност” на изцяло новия Hyundai i20, включващ ЕSC в стандартното си оборудване. Журналистите сметнали, че тази основна система за безопасност е ключов фактор за сигурността на пътниците в i20.

Hyundai представи i20 по време на автомобилното изложение в Брюксел, където той дебютира в динамично развиващия се B-сегмент. Наследникът на Getz разполага с множество интересни новости, включително широка гама от двигатели, просторен интериор и атрактивна стартова цена. Но най-значителното предимство на i20 безспорно е неговата сигурност.

Вграждайки системата ESC още в стандартното оборудване на i20, автомобилът се превръща в пионер в това отношение. Оборудвайки преди това и всички модели i30 (C-сегмент) с ЕSC, вносителят на Hyundai за Белгия/Люксембург продължава практиката си и с новия i20. Специалистите от белгийската автомобилна преса, обединени в Асоциация на белгийските автомобилни журналисти, оцениха последователността на Hyundai с наградата за сигурност.

Конкуренти на i20 в този сегмент са Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa, Fiat Grande Punto, Renault Clio, Peugeot 207 и Toyota Yaris, като нито един от тези модели не предлага ESC в стандартното си оборудване на белгийския пазар.

Според независимата европейска организация NCAP това означава, че гореспоменатите модели не биха могли да претендират за оценка от 5 звезди за безопасност. Въпреки че i20 все още не е тестван от EuroNCAP, разполагайки с ESC в стандартното си оборудване, той има реални шансове да спечели 5 звезди в добре известните краш тестове.
Поласкан от наградата за безопасност, генералният мениджър на белгийския дистрибутор за Hyundai Крис Верейкен коментира: “Това е важно признание за нас, което оценява обективно усилията ни в тази насока. В сегмент, в който цената е от огромно значение, ние продължихме да поставяме сигурността на първо място и тази награда означава за нас, че сме направили правилния избор.”

Председателят на Асоциацията на автомобилните журналисти в Белгия заяви, че оценката е направена напълно обективно и безпристрастно: “Обсъждайки на кого да присъдят наградата, е станало ясно, че за повечето автомобилни журналисти е било от решаващо значение, че в стандартното оборудване на i20 е въведена системата ESC. Нужно е било само веднъж да се проведе гласуване за определянето на печелившия автомобил.”

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Ало, ММС! 144 510. А 4 000 000 000?
  Ало, ММС! 144 510. А 4 000 000 000?
   
 • Берое получи безвъзмездно спортната зала
   
 • Стара Загора със силен жест към ВК Берое 2016, партньор на Проспорт медиа
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО