go to bulgarian version go to romanian version go to greek version go to turkish version go to serbian version go to russian version go to english version go to dutch version go to chinese version
Cars // Технологии // Volvo обещава 1000 км пробег на електричество

Volvo обещава 1000 км пробег на електричество

Cars Prosport Публикувано на: 02.08.2011, 11:39
© Volvo
 • АРХИВ

 • Шанхай 2011 - BMW 6-series coupe пред публика
  Шанхай 2011 - BMW 6-series coupe пред публика
   
 • Авангардният Hyundai i40 блесна в Барселона
   
 • Opel Astra ecoFlex харчи 3,7 л/100 км
   

Volvo започна производството на тестови електрически автомобили, които могат да изминат с 1000 км по-голям пробег в сравнение с обикновен хибрид. Първите готови концепции се очакват "на светло" в началото на 2012 г.

Напредъкът на шведите се дължи на новите 3-цилиндрови бензинови двигатели на компанията, които ще допълват при нужда електрическото задвижване на предните колела. Агрегатите ще работят с петрол и етанол. За да могат да се интегрират успешно, ще бъде намален размерът на батерията под капака на автомобила.

Първото електрическо возило с удължен пробег ще бъде разработено на базата на Volvo C30. То ще разполага с 3-цилиндров двигател, 60 к.с., при наличен резервоар за гориво от 40 л. Агрегатът ще бъде свързан с 40 kW генератор и ще подпомага електромотора на автомобила, за да образуват обща мощност от 111 к.с.

Вторият прототип също ще е на базата на C30. Той ще разполага с по-мощен агрегат от 190 к.с., турбокомпресор и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Те ще бъдат подпомагани от 40 kW генератор и електрически мотор със 111 к.с. Така с обща мощност от 300 к.с. автомобилът ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.
 
Третият електрически автомобил с удължен пробег произлиза от V60. Той ще е със същите технически характеристики като втората концепция. Интересно е, че при скорост до 50 км/ч возилото ще бъде задвижвано изцяло от електричество. При по-висока скорост ще се задейства бензиновият двигател, докато се зарежда отново батерията, разположена под багажника на автомобила.

ГАЛЕРИЯ

 

ВИДЕО

ГАЛЕРИИ

Нисан BMW 6 Series Gran Coupe
Ford Kuga Mercedes-Benz A-class

СПОРТНИ НОВИНИ

 • Някои размисли от ареста на Зукърбърг
  Някои размисли от ареста на Зукърбърг
   
 • Проспорт.бг ще тормози
   
 • Проспорт.бг ще тормози
   

FACEBOOK

Cars // //

Публикувано на:
 • АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО